ФРАНКФУРТ: 31ий СВІТОВИЙ ФОРУМ ЦЕНТРІВ МЕДІАЦІЇ

Запрошувати українців виступити все ще є модною традицією☺ Але хочеться сподіватися, що мене запросили не тільки тому, що я українка, а тому, що можу щось розумне сказати. Дякую, що дали можливість долучитися до вельмишановної світової медіаторської спільноти! Сподіваюся, що почули.
Всього давали 10 хвилин на виступ. Але я взяла 15. Щоб включити аудиторію в режим «активного слухання», змушена була трошки зупинитися на тому, чому це не тільки наша війна. Вміння працювати з інтересами і ризиками допомогло достукатися з думкою, що у разі чого (негативний сценарій) тими, хто сидить в залі будуть управлять популісти, які прийшли на хвилі втоми від війни і збідніння населення у західних країнах.
Лейтмотивами мого виступу були два слова: превенція (конфлікту) і освіта (переговорна задля підняття переговорної свідомості українців). Прославляла колег з проєктом про мобільні бригади з методологією поступового руху в роботі з конфліктом. Думаю, що важливо це буде винести на обговорення української спільноти. Наші вміння будуть дуже потрібні після війни.
А взагалі-то серед інших тем на конференції звучали теми штучного інтелекту в ролі медіатора (до речі тема повторюється з конференції в конференцію), акредитація і формування вимог до тих, хто акредитується, дослідження про те, що клієнти знають про медіацію, Сінгапурська конференція (чи потрібна і чому буксує імплементація,- тема також повторюється з конференція в конференцію) та інші.
Було цікаво, але здається, що час все одно рухається швидше ніж презентовані на конференції ідеї. А нам «поталанило» заскочити в майбутнє,і нам є чим ділитися і чому навчати інших.
Шануймося, бо ми того варті!

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
10
11
12
13
14
15
16
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Вхід до Ресурсного центру

Підпишіться на розсилку

Підписатись

Контактна інформація


Україна, Київ, вул. Волоська 8/5
4 корпус НаУКМА, 4 поверх

+380 (97) 436 05 77 (telegram, viber)
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Жодна частина матерiалiв не може бути вiдтворена чи використана iншим способом
у будь-якiй формi без письмової згоди осiб, якi мають авторськi права.
© 2009, Український Центр Медіації
[УЦМ], kmbs