Організаційна медіація (медіації між топ-менеджерами, менеджерами, працівниками фінансових служб тощо)

Запит: медіація між новим комерційним директором і старою командою продавців (близько 10 осіб). Внаслідок медіації були з'ясовані помилки сприйняття поведінки і дій один одного, вирішені процедурні питання щодо обміну інформацією, звітування, форми комунікацій тощо.

Сфера діяльності: фінансова

Медіацію проводили Галина Єрьоменко та Ольга Шепель

Запит: необхідність безконфліктного масового звільнення співробітників внаслідок скорочення штату. Більшість з тих, кого треба звільняти є «старими кадрами». Підприємство - містоутворююче. Можливість працевлаштування для запланованих на звільнення обмежена. З'ясовано, що для підприємства є важливим скорочення витрат на персонал. Співробітникам було важливо залишатися якомога довше з підприємством (з різних причин), заробітна плата не була їхнім пріоритетним інтересом. Переговори між роботодавцем і співробітниками тривають у новій площині.

Сфера діяльності: конфіденційна інформація

Медіацію проводила Галина Єрьоменко

 

Запит: власники просили зробити медіацію між директорами з метою підвищення командної взаємодії між ними. Внаслідок обговорення інтересів, відносин, довіри, кар'єрного росту в компанії директори самостійно розподілили обов'язки, зони відповідальності, встановили процедури внутрішніх комунікацій (зміст і форма), а також сформували запит до власників щодо інформації про стратегічний розвиток компанії, що було необхідно для вирішення питання ефективного управління бізнесом тепер і у майбутньому.

Сфера діяльності: IT

Медіацію проводила Галина Єрьоменко

Запит: з' ясувати питання взаємодії між директором і бухгалтером філіалу великої міжнародної компанії, а також погодити питання сплати бухгалтеру щорічної премії. Медіація ініційована головним офісом . Напрацьовано два варіанти рішень. Реалізовано сценарій, внаслідок якого питання з виплатою премії вирішено у взаємоприйнятному форматі. Бухгалтер вирішив працевлаштовуватися у іншій компанії. Виплата премії бухгалтеру не несла додаткових фінансових втрат для компанії.

Сфера діяльності: фінансові послуги

Медіацію проводили Галина Єрьоменко та Владислава Рябота

Запит: медіація з одним учасником: підготовка до переговорів власника з директором свого міжнародного представництва в іншій країні щодо підвищення останньому заробітної плати. В результаті переговорів директор зрозумів, що переоцінив свої фактичні можливості, які виплавали із відносин засновництва, зняв вимоги щодо заробітної плати, проговорив особисті причини, які впливали на необхідність для нього змінювати попередні домовленості. Ситуація була стабілізована на час, необхідний для кожної із сторін безконфліктно вирішувати питання умов подальшої співпраці.

Сфера діяльності: ресторани швидкого харчування

Медіацію проводила Ольга Шепель

Запит: конфлікт між директором і юристом компанії. Медіація з одним учасником (підготовка до переговорів) – юристом компанії. Прийшло усвідомлення переоцінки того, що сталося і щире бажання виправити ситуацію. Проговорено можливі кроки, які може зробити юрист, які не означаються для нього «втрати обличчя», а також можливі варіанти прийнятних рішень.

Сфера діяльності: енергетична галузь

Медіацію проводила Галина Єрьоменко

 

Запит: конфлікт з приводу неприйняття нових систем оплати праці, а також ротації персоналу між різними підрозділами компанії. Результатом було те що, у співробітників зникли страхи щодо зменшення їх заробітної плати; вони побачили для себе нові можливості. Керівництво компанії вирішило призупинити ротацію і не проводити дві великі зміни в компанії одночасно.

Сфера діяльності: ресторани швидкого харчування

Медіацію проводила Ольга Шепель

Запит: конфлікт між hr- менеджером і бухгалтером філіалу великої міжнародної компанії. Медіація ініційована головним офісом. Для сторін важливо було проговорити питання стосунків і бачення ситуації очима один одного. Напрацьовані сценарії командної взаємодії, правил і формату комунікацій, процедури обміну інформацією, публічної взаємодії тощо.

Сфера діяльності: виробництво продуктів

Медіацію проводили Ольга Шепель та Владислава Рябота

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
11
12
13
14
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Вхід до Ресурсного центру

Новини

Відеозапис події "Які навички необхідні для успішної карʼєри медіатора в 2024 році?"

05.02.2024
Для всіх, хто хотів, але не зміг бути з нами, відеозапис події з Галиною Єрьоменко. Про…

FRAUENEMPROWERMENT

10.11.2023
Есслінген-на-Неккарі, земля Баден Вюртемберг, Німеччина. Тут завершився 9-місячний проект…

ФРАНКФУРТ: 31ий СВІТОВИЙ ФОРУМ ЦЕНТРІВ МЕДІАЦІЇ

20.07.2023
Запрошувати українців виступити все ще є модною традицією Але хочеться сподіватися, що…

Підпишіться на розсилку

Підписатись

Контактна інформація


Україна, Київ, вул. Волоська 8/5
4 корпус НаУКМА, 4 поверх

+380 (97) 436 05 77 (telegram, viber)
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Жодна частина матерiалiв не може бути вiдтворена чи використана iншим способом
у будь-якiй формi без письмової згоди осiб, якi мають авторськi права.
© 2009, Український Центр Медіації
[УЦМ], kmbs